Gott & Hållbart & Nyttigt

Vår Affärsidé

SveaFood arbetar intensivt med och tar hänsyn till flera av FNs globala mål 2030 för hållbar utveckling.

Mål nummer 3. God hälsa och välbefinnande

SveaFoods produkter bidrar till att människor mår bra genom att äta produkterna

Mål nummer 8. Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

SveaFood erbjuder till exempel framtida leverantörer av komjölk ett högre pris för mjölken än marknaden i övrigt.

Mål nummer 9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur

SveaFoods unika och innovativa produktionsidé bidrar till att minimiera klimatpåverkan och att nyttja jordens resurser (komjölk) på bästa sätt.

 

Mål nummer 12. Hållbar konsumtion och produktion

SveaFood erbjuder marknaden produkter som är producerade på ett synnerligen hållbart sätt.

 

Mål nummer 17. Genomförande och globalt partnerskap

Svea Food öppnar för olika typer av samarbeten och partnerskap.

Partnerskap

Allt går till användning

Normalt behövs det 10 liter mjölk för att få fram 1 kg produkter.

50% råvaror

Svea Foods unika tillverkningsprocess innebär att man endast behöver hälften så mycket mjölk (50 %) för att nå samma resultat

100% användning

En annan viktig och hållbar förutsättning är att allt används. Efter att mjölken processats blir det kvar vassle. Som i sin tur kan proccesas vidare och bli Ricotta och energidryck. Det innebär att nästan 100 % av råvaran används till olika produkter.
Genom innovativa processer löser SveaFood ett globalt problem. Vi producerar goda, nyttiga och klimatsmarta livsmedel!
Kontaktuppgifter
Omar Kassab
Innovatör/Ägare
+46 (0)76 262 29 12 omar@sveafood.se
© 2023 Sveafood. Created by Digitalpartner